Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Ένα απόγευμα στη χριστουγεννιάτικη Θεσσαλονίκη!!!

Η επιστροφή στην πατρίδα, έστω και για τις λίγες μέρες των Χριστουγέννων, είναι για όλους μια ευκαιρία να βρεθούν με αγαπημένα πρόσωπα και συγγενείς, να περπατήσουν και πάλι στους γνώριμους και αγαπημένους δρόμους, να βρεθούν στα παλιά τα στέκια, γεμίζοντας ευχάριστες αναμνήσεις ή να μάθουν και τα καινούρια hot spots ! Και όταν αυτή η πόλη έχει το όνομα Θεσσαλονίκη, τότε οι περισσότεροι καταλαβαίνετε πόσο όμορφες στιγμές μπορεί να ζήσει κάποιος σ'αυτήν την πόλη !!!
Η σημερινή μας βόλτα - που κράτησε λίγο περισσότερο βέβαια απ'ό,τι είχαμε προγραμματίσει - τα είχε όλα ... καφέ, περπάτημα, φαί, περπάτημα, κρασί, γλυκό και .... ξανά περπάτημα (για χώνεψη!!!).

Πρωί (αργούτσικα)...
Η μέρα πάντα ξεκινάει με ένα καλό capuccino, έτσι και εμείς το απολαύσαμε στο κέντρο, στο κλασσικό "Το μικρό", της Ικτίνου.

                                                

Μεσημεράκι (ήρθε η ώρα να γεμίσουμε το στομάχι μας!)
Περπάτημα, περπάτημα, περπάτημα ... για να καταλήξουμε σε ένα αγαπημένο μας μαγαζί, την "Παπαρούνα", στα Λαδάδικα! Εδώ ο συνδυασμός όμορφο περιβάλλον και νόστιμα πιάτα κερδίζει τις εντυπώσεις!

                                                 

                                                 

Απόγευμα
Πολύ δεν φάγαμε;;; Ας περπατήσουμε και πάλι ... μέχρι το κέντρο ξανά (έτσι για να κάψουμε και καμμιά θερμίδα!) με μια στάση από το "Πάνθεον", στη Πρ.Κορομηλά για ένα χαλαρό κρασάκι!

                                           

Βραδάκι (νωρίς)
Αρκετή ώρα πέρασε ... χωρίς περπάτημα, άρα πάμε και πάλι βάδην, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε ... με τελικό προορισμό τον "παράδεισο" με το όνομα "Ble", της Αγ.Σοφίας!!!
Στο σημείο αυτό δεν θα πούμε τίποτα...ας μιλήσει η εικόνα...

  

  

Αλμυρά, γλυκά, ψωμί αλλά και pizza ...όλα μπορεί να τα βρεί κανείς εδώ, που πλέον αποτελεί το νέο "αξιοθέατο" της πόλης!!! Φεύγοντας μην ξεχάσετε να σερβιριστείτε και ένα ποτηράκι ζεστό, κόκκινο χριστουγεννιάτικο κρασί!

Βραδάκι (αργούτσικα) ... ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε σπιτάκι... αύριο μια νέα ημέρα ξεκινάει!!!
Καληνύχτα και να περνάτε όμορφα, ό,τι κι αν κάνετε!!!

                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου